Supermarkety

SUPERMARKETY I PRZYGOTOWANIE ŻYWNOŚCI

Systemy Evac podnoszą konkurencyjność sklepów spożywczych, supermarketów i hipermarketów umożliwiając większą dowolność w projektowaniu wnętrza oraz obniżając koszty i czas zmiany jego aranżacji czy remontu. Podciśnieniowe systemy Evac usuwają skropliny z zamrażarek i odprowadzają wodę z umywalek i stanowisk wolnostojących niezależnie od grawitacji.

Łatwa zmiana aranżacji

Łatwo jest przeprojektować wnętrze bez niszczenia wykończonych podłóg i wykonywania przepustów podłogowych i ściennych. W przeciwieństwie do systemów opartych na działaniu grawitacji, w których instalacje rurowe zabudowane są ściankami z betonu, w przypadku systemów Evac można działać niezależnie od istniejącej trwałej zabudowy.

Plany kondygnacji mogą być zmienione w łatwy szybki sposób nawet w ostatniej chwili. W ten sposób czas zamknięcia sklepu i niedogodności dla klientów zostaje znacznie zredukowany.

Łatwa konserwacja

Konserwacja jest łatwiejsza, tańsza i szybsza, ponieważ dostęp do przewodów i zbiorników umieszczonych nad płytą podłogi jest łatwiejszy w porównaniu do podposadzkowego systemu grawitacyjnego.

Ograniczenie niedogodności dla klienta do minimum

Nowe koncepcje i usługi mogą być wprowadzone w jedną noc, bez zbędnego zamykania sklepu na dłużej.

Korzyści:

  • Zmniejszone koszty przemeblowania sklepu
  • Redukowanie harmonogramu budowy i przemeblowania
  • Ograniczanie niedogodności dla klienta do minimum
  • Powiększanie lub zmiana rozkładu pomieszczeń bez cięcia wykończonej posadzki
  • Eliminowanie nieprzewidzianych przeszkód pojawiających się podczas przemeblowania i zmiany aranżacji
  • Obniżenie kosztów i czasu konserwacji
  • Redukcja nieprzyjemnych zapachów za pomocą podciśnieniowego separatora tłuszczu